اصطلاحات باربری

اصطلاحات باربری

معنی رایج ترین اصطلاحات باربری چیست؟

امروزه هر کسب‌وکار اصطلاحات و دایره لغات مخصوص به کار خود را دارد. بنابراین باربری نیز دارای لغات تخصصی و رایجی است که ممکن است امروزه برخی افراد اطلاعی از تعریف دقیق این لغات نداشته باشند.
بنابراین امروز به معرفی و بررسی برخی از اصطلاحات باربری می‌پردازیم.

اصطلاحات باربری
اصطلاحات باربری

اصطلاحات باربری

شرکت باربری:

این مورد از اصطلاحات باربری به شرکتی گفته می شود که با استفاده از تجهیزات و وسایل مختلف و همکاری با کارگران اسباب کشی اقدام به بسته بندی و و حمل بارهای مشتریان به مقصد به روش های مختلف زمینی، دریایی و حتی هوایی می کند.

شرکت اتوبار:

اما این مورد از اصطلاحات باربری نوعی شرکت باربری است که امور مربوط به حمل و جابجایی با را تنها از طریق زمینی و با استفاده از خودروهای حمل بار انجام می دهد. در واقع هر شرکت اتوبار نوعی شرکت باربری محسوب می شود اما عکس این قضیه صادق نیست.

 کارگر حمل بار:

کارگری که از طرف شرکت های باربری جهت انجام امور بسته بندی و حمل بار اعزام می شود تا امور بسته بندی و اسباب کشی را انجام دهد. کارگران حمل بار (کارگران حمل اثاثیه) باید از لحاظ فیزیکی توانایی بالایی جهت حمل وسایل سنگین از جمله یخچال، ماشین لباسشویی و یا میزهای بزرگ را داشته باشند و از تجربه کافی در زمینه بسته بندی و حمل بار برخوردار باشند.

بارنامه:

از رایج ترین اصطلاحات باربری است، درواقع سند مالکیت کالایی است که فرستنده جهت جابه‌جایی کالا به شرکت حمل بار واگذار می‌کند.

ماشین حمل بار:

این مورد از اصطلاحات باربری به معنای ماشینی است که برای حمل کالا مورد استفاده قرار می‌گیرد. در انواع ماشین‌های حمل بار درون‌شهری مانند نیسان، خاور کوچک و… و ماشین حمل بار برون‌شهری و ترانزیت مانند کفی جفت، ترانزیت و… وجود دارد.
اصولاً برای انتخاب ماشین مناسب حمل بار بعد از اطلاع از ابعاد و حجم بار ارسالی، ابعاد کامیون حمل بار را در نظر می‌گیرند.

هند تراک
چرخ دستی حمل بار

 Hand Truck :

وسیله‌ای است که در بعضی از کشورهای خارجی، جهت حمل بسته‌ها و جعبه‌ها در کارخانه‌ها، بندرگاه‌ها، فروشگاه‌ها و به‌خصوص زمان حمل بار و اثاثیه بکار می‌رود.

فریت بار:

به بسته بندی و ارسال اسباب و اثاثیه به فرودگاه برای حمل و جابجایی آنها به خارج از کشور فریت بار گفته می شود. استفاده از خدمات فریت بار برای کسانی است که قصد مهاجرت به خارج از کشور را دارند و می خواهند وسایل زندگی را نیز همراه خود به محل زندگیشان ببرند.

کارگو:

 عموماً جهت ارسال کالاهای تجاری بازرگانی به سایر کشورها از این روش استفاده می‌شود؛ که اکثراً از روش‌ها حمل‌ونقل دریایی و حمل‌ونقل هوایی استفاده می‌کنند.

بیمه باربری:

در صورت رعایت نکردن اصول صحیح اسباب کشی و اصول ایمنی هنگام باربری، حمل و جابجایی وسایل و لوازم منزل دچار آسیب دیدگی و شکستگی خواهند شد. بسیاری از شرکت های باربری تهران برای ضمانت سلامت بار هنگام جابجایی، بیمه باربری ارائه می کنند و با بیمه  اثاثیه مشتریان در طول اسباب کشی به آنها اطمینان صددرصد می دهند که بار و وسایل آنها کاملا صحیح و سالم به مقصد خواهند رسید.

بار متحرک:

باری است در زمان حرکت وسیله و یا خودروی حمل‌کننده بار (وانت، کامیون، کفی و …) ممکن است جابجا شود؛ مانند دام و طیور، گوشت و مایعات، برخی قطعات و غیره

 بار فله‌ای:

برخی از اقلام و کالاها به دلیل اینکه به‌صورت کلی و حجمی در بازارها به خریدوفروش می‌رسند، این‌گونه بارها نیازمند بسته‌بندی خاصی نیستند ولی در کانتینرهای خاص بارگیری و جابجا می‌شوند.

بارهای محاط:

برخی بارها که در بخش عقب خودروهای باربری، نیازمند بسته شدن و احاطه شدن با استفاده از طناب، پارچه، باربند و غیره هستند. بطوریکه به‌صورت کامل آن روی بار پوشیده شود.

 باندل:

 برخی محموله‌های چوبی و یا فلزی مانند لوله‌های کم قطر و نسبتاً نازک، اتصالات و صفحات آهنی و یا انواع مشابه چوبی آن‌ها.

 عداتول:

این مورد از اصطلاحات باربری به بارهایی مانند شکر یا پنبه اطلاق می‌شود که دارای حجم زیاد ولی تراکم بالا هستند، گفته می شود.

بار عام:

بارهایی که شکل و حجم مشخص و استانداری ندارد و ممکن است متغیر نیز باشند. مثلاً بشکه، جعبه، کارتن و غیره سیمان، قیر، شکر، لوله، چوب، میلگرد و…

بارگیر:

این مورد از اصطلاحات باربری قسمت عقبی خودروهای حمل بار است که محل قرارگیری کالا ها می باشد.

کانتینر:

نوعی جعبه بزرگ از جنس فلز است که جهت حمل کالا با استفاده از قطار، کشتی و یا کامیون، مورداستفاده قرار می‌گیرد. کانتینرها دارای ابعاد خاصی ازلحاظ استاندارد هستند. استفاده از کانتینر موجب بالاتر رفتن ایمنی کالاها و سهولت بارگیری و تخلیه (به‌خصوص در بندرگاه‌ها) می‌شود.

کامیون:

 نوعی خودرو که صرفا جهت انتقال و جابجایی بار و اسباب و اثاثیه ساخته و طراحی می شود. بخش بارگیر آن، بر خلاف خودروهای وانت بار، بزرگ تر است و معمولا جهت جابجایی بارهای با حجم زیاد استفاده می شود. کامیون ها برحسب کاربرد و یا نوع استفاده و کاربری، دارای انواع مختلفی هستند از جمله: 
کامیونت، کمپرسی، میکسر (مخلوط کن) ، مسقف ، اتاق دار، لبه دار و …

وانت بار: 

این مورد از اصطلاحات باربری به معنای وسیله نقلیه ای است که کابین جلوی آن مشابه خودروهای معمولی است ولی عقل آن دارای بارگیر جهت جابجایی و حمل بار می باشد. 

بسته بندی وسایل: 

گذاشتن وسیله ها و لوازم شخصی یا اداری در جعبه و کارتن ها و سپس چسباندن درز آنها با وسیله چسب زن دستی. 

اسباب کشی:

این مورد از اصطلاحات باربری به معنای جابجایی و انتقال اسباب و اثاث از مکانی به مکانی دیگر است.

لوازم بسته بندی:

لوازم مخصوص بسته بندی به لوازم و وسایلی گفته می شود که جهت بسته بندی برای اسباب کشی و باربری مورد استفاده قرار می گیرند. این وسایل کمک می کنند تا اسباب و اثاثیه مشتریان به سلامت و بدون هیچ آسیبی به مقصد خود در تهران یا شهرستان منتقل شوند.این وسایل عبارتند از کارتن چند لایه، دستگاه چسب زن، فوم، پلاستیک حباب دار، Hand truck و…

جعبه و کارتن اسباب کشی:

کارتن های اسباب کشی به کارتن های چند لایه ای گفته می شود که در زمان اسباب کشی، برای بسته بندی و محافظت وسایل و لوازم مورد استفاده قرار می گیرند. می توانید جعبه ها و کارتن های اسباب کشی را از فروشگاه هی معتبر و یا باربری هایی که خدمات بسته بندی لوازم را ارائه می کنند و وسایل مخصوص بسته بندی را میفروشند تهیه کنید.

اصطلاحات باربری
اصطلاحات باربری

دستگاه چسب زن:

در حالت کلی دستگاه و وسیله ای است که در بسیاری از مراکز از جمله فرودگاه ها، فروشگاه ها و یا مغازه ها جهت چسباندن چسب بر روی کارتن ها و جعبه ها مورد استفاده قرار می گیرد. اما هنگام اسباب کشی، نوع دستی آن معمولا مورد استفاده قرار می گیرد.

نایلون حباب دار:

این مورد از اصطلاحات باربری که به آن نایلون ضربه گیر نیز می گویند، نوعی نایلون پلاستیکی است که جهت پوشاندن سطح اشیاء شکستنی و حساسی که در زمان باربری و حمل بار به محل دیگری، بسته بندی و جابجا می شوند مورد استفاده قرار می گیرد.

اتحادیه باربری:

اتحادیه ها طیف گسترده ای از گروه های ذی نفع مربوط به یک خدمت خاص را در یک شهر خاص به دور هم جمع می کند. اتحادیه باربری های تهران نیز بر همین اصل طیف گسترده ای از شرکت های حمل و نقل و سایر مشاغل مربوط به صنعت حمل و نقل را در خود جای داده است. اتحادیه باربری تهران در جهت خدمت و ارتقاء منافع اعضای صنعت حمل و نقل که در شهر تهران فعالیت می کنند، تشکیل شده است.

اتحادیه صنف حمل‌ونقل کالای شهری تهران که به آن اتحادیه باربری و اتحادیه باربری تهران هم گفته می‌شود، نهاد رسمی است که در شهر تهران واقع‌شده و درواقع اتحادیه شرکت‌های اتوبار تهران است و طیف گسترده‌ای از شرکت‌های حمل‌ونقل و سایر مشاغل متحد صنعت حمل‌ونقل را تشکیل می‌دهد.

دانلود مقالات به صورت pdf

دانلود مقاله

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

20 − 2 =